Trådløst netværk | WiFi

Som kunde ved Bolignet-Aarhus får du leveret internet direkte til stikket i din bolig. For at få WiFi skal du tilslutte en router til internetstikket, og den sørger for at sprede internettet rundt i din bolig. På den måde kan du logge på med din smartphone, tablet, computer osv., uden ledning.

Hvilken router skal du købe?

Når du skal ud og købe en router skal du huske at den skal kunne klare den internethastighed du har bestilt og dit internetforbrug. Eks. Er du kun én person, som bare skal på netbank engang i mellem, eller er I en stor familie med både bærbar, Smart TV, smartphone tablets? Samtidig er det også vigtigt at huske at ved routere går kvalitet og pris ofte hånd i hånd, så selvom dit forbrug er lavt, skal du ikke nødvendigvis købe den billigste du kan finde. Du kan købe en router i de store varehuse og elektronikforretninger.

Hvis du allerede har en router, kan du godt bruge den (hvis du ikke har fået den af en anden internet udbyder), men vi anbefaler at du udskifter din router af og til, for at følge med teknologiens udvikling - og ellers som minimum at genstarte den mindst én gang om måneden.

TIP! Hvis du har en stor bolig med flere etager eller ønsker at dit WiFi også skal række ud i haven, kan det være en fordel for dig at købe en mesh system eller WiFi forlænger.

Routeranbefaling

Routere er ikke noget vi tilbyder, men vi anbefaler og yder support på Linksys og TP-Link routere, som vores kundeservice fx kan hjælpe med routeropsætning på. 

Rabatkode til router

Vi har en aftale med computersalg.dk, der giver 100 kr. i rabat på den trådløse Linksys router EA7300. Klik på billedet på routeren og brug rabatkoden BNAA ved bestilling. Rabatkoden udløber 31. december 2019.

Klik på billedet på routeren og brug rabatkoden BNAA ved bestilling.

Hvor skal din router stå?

Det er bedst at du giver din router en central placering i hjemmet, da signalet den sender ud som ringe i vandet. Selvom en router måske ikke altid er det flotteste i sin bolig, skal den helst ikke gemmes væk i et skab, da det forstyrrer den radiobølger.

Tryk på billedet herunder og hør Ejnar Vicevært forklarer mere om router placering og WiFi.

Tryk her, hvis du ønsker flere råd om hvordan du får det bedste ud af dit WiFi.

TIP! Sæt kode på din router, så undgår du ubudne gæster på dit internet.

Er dit WiFi er langsomt?

Oplever du at dit internet begynder at blive langsomt, så skal du starte med at finde ud af om problemet ligger i internetstikket eller routeren. Det gør du ved at foretage en hastighedstest, som du kan læse mere om her: Hastighedstest

Links til mere viden om internet, WiFi, trådløst netværk mm.

Hvordan får man egentlig internet?

Anbefalinger og test om trådløst internet: 


Trådløs løsning til hele boligafdelingen

Vi tilbyder en samlet løsning om trådløst netværk til boligafdelingen eller kollegiet som helhed, hvor der fx sættes access points op rundt i afdelingen, og hvor beboerne slipper for at bekymre sig løbende om, at få det til at virke.